sâmbătă, 26 martie 2011

Repetiție dans - S.N.A.C.

Anul 2011 este Anul European al Voluntariatului. Ne-am propus și noi să fim voluntari în cadrul unui proiect desfășurat împreună cu copiii de la Școala ”Constantin Pufan”. 

În luna martie ne pregătim pentru faza județeană a Concursului național de dans ”Împreună pentru viitor” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Vom dansa împreună cu colegii noștri de la Școala ”Constantin Pufan”. Coordonator program: profesor Marilena Niță.

vineri, 25 martie 2011

Școala Verde - Activitate luna martie

Lecție demonstrativă de dirigenție cu tema ”Împreună pentru un mediu curat  Natura este în măinile noastre” susținută de 5 elevi ai liceului nostru, voluntari ai Școlii Verzi, la clasa a V-a D, Școala Generală nr. 33 ”SFÂNTUL DUMITRU” Galați, diriginte prof. Munteanu Dorina. Elevii au fost coordonați de prof. Anca Ușer și Cătălina Ginghină.

joi, 24 martie 2011

"Planul meu de carieră"

Lectie demonstrativă de dirigentie,
clasa a XII-a B, diriginte prof. Angela Victoriu

Probabil ca ați auzit de multe ori propoziția Do what you like, money will follow! (Fă ce îți place, banii vor veni de la sine!). Cum nu se poate mai adevarat! Dacă muncești cu plăcere ai șanse să fii cel mai bun și cei mai buni în general ajung în vârf. Deci șansele tale de a avansa în carieră sunt mai mari! Obosești mai greu! Ai mai multă energie! Ai mai multe satisfacții din munca pe care o faci.

Curaj! Dacă simți că ceea ce faci acum nu este foarte potrivit pentru tine, nu te lăsa influențat de cei din jur sau de condiții (de exemplu, un salariu bun) în a-ți schimba cariera. Un prim pas ar fi să lucrezi voluntar într-o organizație sau într-o firmă. Oricum a devenit ceva obișnuit sa ai două joburi în același timp.


Când ai dubii, țintește cât mai sus! Dacă nu știi ce să alegi începe cu ce este mai greu. Îți vei testa astfel forțele, te vei cunoaște. Și cine știe - poate chiar îți reușește! Si doar dacă se dovedește practic că nu poți să atingi primul target propus mulțumește-te cu mai puțin. În felul acesta nu te vei confrunta niciodată cu păreri de rău pentru lucrurile pe care nu le-ai încercat. Și nu uita! 

Fără un plan ești ca o corabie fără cârmă! Cea mai mică briză te poate duce către țărmuri pe care nu ți le dorești. Fără un plan solid chiar și un bun profesionist poate stagna și deveni candidat la eșec. Un plan bun te poate ajuta să treci și prin momentele dificile. 

luni, 21 martie 2011

Ziua Internaţională a Francofoniei 2011


La 20 martie francofoni de pe cinci continente aniversează Ziua Internaţională a Francofoniei, eveniment dedicat limbii franceze ca vector pentru multilingvism şi promovării solidarităţii şi cooperării între statele francofone.

În data de 21 martie 2011 elevii Colegiului Tehnic "PAUL DIMO" Galati au sărbătorit Ziua Internaţională a Francofoniei, îndrumați fiind de doamna profesoară Mirela Cristea.
Au avut loc următoarele activități:
  • "Simbolismul în literatura franceză" și "Iluminismul în pictură" - prezentări multimedia
  • Concurs - plecând de la cele mai reprezentative picturi ale lui Monet, elevii au dat cele mai sugestive titluri acestor lucrări
  • "Quiz de culture generale" - concours
  • "La France" - prezentare multimedia
  • "Le Champs Elysees" - Joe Dassin
Au participat elevi din clasele X A, X E, XI B insoțiți de doamnele profesoare Narcisa Moisii, Violeta Stanciu. Cristina Neculae, Anca User.

duminică, 20 martie 2011

Repetitie teatru


În fiecare luni, orele 15, repetiție teatru. Coordonator, doamna profesoară Camelia Gherbăluță. Actori: un grup de elevi din clasa a XI-a B.

Școala Verde - activitate luna februarie

Amenajarea colțului verde structurat pe 3 secţiuni:
- ”Delta Dunării, paradisul în pericol” – macheta cursului Dunării cu cele 10 ţări riverane, 4 capitale, principalele oraşe străbătute de Dunăre, faună, floră, dezastre ecologice.
- ”Pădurea, plămânul verde al planetei” – faună, floră, pericolele şi consecinţele defrişărilor masive.
- Energii neconvenţionale – surse de energie neconvenţională, economisirea energiei
- Picturi colective pe cele 3 teme.
- Curiozităţi de tipul “Ştiaţi că…”
Participanți: voluntari ai Școlii Verzi, elevi in clasele a XI-a B, a X-a A, A XII-A și a XII-a B. Coordonatori: doamnele profesoare Cătălina Ginghină, Anca Ușer, Angela Victoriu.