miercuri, 16 noiembrie 2011

Différentes, mais, les mêmes

Concurs de prezentări multimedia care expun diferenţa de rasă, cultură, tradiţie, stil de viaţă a popoarelor vorbitoare de limbă franceză. Au participat elevii clasei a XI-a A indrumati de doamna profesoara Maricica Cristea. Au fost invitate doamnele profesoare Cristina Neculae, Narcisa Moisii, Catalina Mocanu.

Destine - Activitate antitrafic de fiinte umane

Au participat elevii clasei a XII-a D, diriginte doamna profesoara Sanda Oprea. Au fost invitate doamnele profesoare Anca User si Alina Galatanu.

Arguments for and against euthanasia

  • Vizionare secvente din filmul Boston Legal.
  • Dezbatere pro si contra eutanasierii. Au participat clasele 12A si 11E, indrumate de doamna profesoara Cristina Neculae.
Au fost invitate doamnele profesoare Maricica Cristea  si Violeta Stanciu.

SNAC - Vizita la Scoala Constantin Pufan

Am invatat impreuna cu prietenii nostri din clasa a VIII-a de la Scoala ”Constantin Pufan” cat de important este sa mancam sanatos. Le-am spus copiilor povestea "Merisor, Perisoara si Bananuta". Am mancat fructe impreuna, am desenat si colorat fructe si legume de toamna. De la Colegiul Tehnic ”PAUL DIMO” au participat 8 elevi din clasa a X-a B, insotiti de prof. Anca User si psiholog Alina Galatanu.

Vizita la Dinogetia - 5 octombrie 2011

marți, 15 noiembrie 2011

Saptamana educatiei globale - Atitudine pentru o lume mai bună

E bine ca nu suntem la fel! - Activitate antidiscriminare desfasurata la clasa a IX-a D, diriginte Ivan Nicoleta

Sapatamana Educatiei Globale - Atitudine pentru o lume mai buna


Destine pierdute - Activitate antitrafic desfășurată la clasa a IX-a B, diriginte prof. Marinela Olti.

miercuri, 2 noiembrie 2011

5 octombrie 2011 - Ziua Educatorului

Am fost în excursie in Munţii Măcin, din judeţul Tulcea. Am cucerit vârful Țuțuiatu!

Ora de religie

luni, 3 octombrie 2011

Eco-educatia, o sansa in plus pentru generatiile viitoare

Ecologizarea spațiului verde din curtea școlii și din împrejurimi.


miercuri, 1 iunie 2011

Repetitie teatru

Trupa de teatru ”MAGIC”, condusă de d-na profesor Camelia Gherbăluță se pregătește de spectacol


joi, 19 mai 2011

Spring Day 2011

         Spring Day, cea mai ampla activitate a elevilor din Galati a avut loc joi, 12 mai 2011, la sediul Centrului de Turism si Agrement pentru Tineri din Euroregiunea de Sud-Est – CE.T.A.T.E. La eveniment au participat 30 de licee din Galati care s-au pregatit fiecare cu prezentarea traditiilor, obiceiurilor, culturii si imnul unei tari, trasa la sorti in prealabil. Peste 300 de copii s-au straduit sa demonstreze ca sunt cei mai buni in echipa pe care o reprezentau prin costumele prezentate, mancarurile traditionale si poze reprezentative.
         Noi am reprezentat Romania. Ne-am intampinat oaspetii cu paine si sare, conform unui stravechi obicei romanesc. Am realizat o harta turistica a tarii noastre si o prezentare multimedia a obiectivelor turistice reprezentative pentru Romania. Apoi, am cantat cu mandrie imnul tarii si am prezentat un obicei vechi romanesc, Paparudele, invocand ploaia, care, culmea a si pornit dupa ce fetele au intonat "Ploaie, Doamne, ploaie...".  Munca, entuziasmul si, de ce nu, rabdarea noastra, au fost rasplatite cu o mentiune.

        Au participat elevi de la clasele IX B, IX E, IXG, X A, XI B, indrumati de profesori: Violeta Stanciu, Catalina Ginghina, Marcel Chirila, Anca User si psiholog Alina Galatanu. Am purtat costume populare romanesti care ne-au fost oferite cu generozitate de catre Centrul Cultural "Dunarea de Jos" Galati. Multumim tuturor pentru sprijinul acordat.

miercuri, 4 mai 2011

Săptămâna Globală de Acţiune 2 - 8 Mai 2011

MAREA Povestire

Este un drept! Fă-l să fie drept! Educaţie pentru fete şi femei!

LUAŢI PARTE LA „MAREA POVESTIRE”
Milioane de oameni din întreaga lume vor lua parte la „Marea Povestire”.
În România, sute de unităţi de învăţământ s-au alăturat ediţiei 2011 a Campaniei Globale pentru Educaţie. Pe durata Săptămânii Globale de Acţiune (2-8 mai 2011), elevi, cadre didactice şi membri ai comunităţilor locale
• dezbat probleme legate de educaţia pentru fete şi femei,
• citesc şi discută despre poveştile de viaţă ale unor fete şi femei pentru care educaţia a reprezentat cheia reuşitei în viaţă, dar şi mărturii ale unor fete şi femei al căror destin a fost marcat de lipsa accesului la educaţie,
• participă la Lecţia „Marea Povestire”,
• transmit factorilor de decizie mesajele şi opiniile lor cu privire la măsurile care trebuie luate pentru a asigura o educaţie de calitate pentru toţi copiii.

Suntem şi noi parte a acestei campanii. Astăzi am lansat proiectul, desfăşurând o primă activitate cu titlul: 
 A ÎNVĂŢA SAU A NU ÎNVĂŢA?...
ACEASTA-I ÎNTREBAREA...
Activitatea a fost coordonată de psiholog Alina Gălăţanu. Au participat elevi din clasele a XI-a B şi a XI-a C.

duminică, 1 mai 2011

Esti ... casa ta! - Activitate Școala verde, luna aprilie


Luna aprilie - luna curățeniei generale. Am participat cu toții la înfrumusețarea școlii noastre.

vineri, 15 aprilie 2011

Am fost cei mai buni!

Am participat la ”Marșul carierei” din cadrul celei de a XI-a ediții a Târgului de oferte educaționale. Și am câștigat! Am fost originali, veseli, plini de energie, ne-am reprezentat cu mândrie școala. Munca noastră a fost recompensată cu ”Diplomă pentru moment de promovare cu cel mai mare impact”.

.

Târgul de oferte educaționale ”Carierea” 2011

Ne-am reprezentat cu mândrie liceul în cadrul Târgului de oferte educaționale ”Carierea” 2011.

duminică, 3 aprilie 2011

S.N.A.C. - CONCURS DE DANS „IMPREUNA PENTRU VIITOR”


"...Dacă așteptăm să trăim într-o lume mai bună trebuie să contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim în lume." (Mahatma Ghandi).
În acest an continuăm activitățile în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, activități care reunesc copii din școlile de masa și copii, tineri cu dizabilități, copii din sistemul de protecție socială, din medii sociale defavorizate, aparținând minorităților etnice etc., pentru a facilita integrarea socială a persoanelor dezavantajate.

Una dintre cele mai îndrăgite activități este concursul de dans „Î
mpreună pentru viitor” la care a participat și o echipă mixtă formată din 12 elevi, 6 elevi de la liceul nostru în calitate de voluntari și 6 elevi de la Școala ”Constantin Pufan” în calitate de beneficiari.
La etapa județeană a acestui concurs, desfășurată la data de 30.03.2011 echipa noastră a câștigat o mențiune specială. Dar cel mai mare câștig a fost acela că am adus zâmbetele pe fețele unor copii, ne-am făcut noi prieteni, ne-am distrat împreună, am învățat să dăruim din timpul și energia noastră celor care au nevoie de ele.

sâmbătă, 26 martie 2011

Repetiție dans - S.N.A.C.

Anul 2011 este Anul European al Voluntariatului. Ne-am propus și noi să fim voluntari în cadrul unui proiect desfășurat împreună cu copiii de la Școala ”Constantin Pufan”. 

În luna martie ne pregătim pentru faza județeană a Concursului național de dans ”Împreună pentru viitor” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Vom dansa împreună cu colegii noștri de la Școala ”Constantin Pufan”. Coordonator program: profesor Marilena Niță.

vineri, 25 martie 2011

Școala Verde - Activitate luna martie

Lecție demonstrativă de dirigenție cu tema ”Împreună pentru un mediu curat  Natura este în măinile noastre” susținută de 5 elevi ai liceului nostru, voluntari ai Școlii Verzi, la clasa a V-a D, Școala Generală nr. 33 ”SFÂNTUL DUMITRU” Galați, diriginte prof. Munteanu Dorina. Elevii au fost coordonați de prof. Anca Ușer și Cătălina Ginghină.

joi, 24 martie 2011

"Planul meu de carieră"

Lectie demonstrativă de dirigentie,
clasa a XII-a B, diriginte prof. Angela Victoriu

Probabil ca ați auzit de multe ori propoziția Do what you like, money will follow! (Fă ce îți place, banii vor veni de la sine!). Cum nu se poate mai adevarat! Dacă muncești cu plăcere ai șanse să fii cel mai bun și cei mai buni în general ajung în vârf. Deci șansele tale de a avansa în carieră sunt mai mari! Obosești mai greu! Ai mai multă energie! Ai mai multe satisfacții din munca pe care o faci.

Curaj! Dacă simți că ceea ce faci acum nu este foarte potrivit pentru tine, nu te lăsa influențat de cei din jur sau de condiții (de exemplu, un salariu bun) în a-ți schimba cariera. Un prim pas ar fi să lucrezi voluntar într-o organizație sau într-o firmă. Oricum a devenit ceva obișnuit sa ai două joburi în același timp.


Când ai dubii, țintește cât mai sus! Dacă nu știi ce să alegi începe cu ce este mai greu. Îți vei testa astfel forțele, te vei cunoaște. Și cine știe - poate chiar îți reușește! Si doar dacă se dovedește practic că nu poți să atingi primul target propus mulțumește-te cu mai puțin. În felul acesta nu te vei confrunta niciodată cu păreri de rău pentru lucrurile pe care nu le-ai încercat. Și nu uita! 

Fără un plan ești ca o corabie fără cârmă! Cea mai mică briză te poate duce către țărmuri pe care nu ți le dorești. Fără un plan solid chiar și un bun profesionist poate stagna și deveni candidat la eșec. Un plan bun te poate ajuta să treci și prin momentele dificile. 

luni, 21 martie 2011

Ziua Internaţională a Francofoniei 2011


La 20 martie francofoni de pe cinci continente aniversează Ziua Internaţională a Francofoniei, eveniment dedicat limbii franceze ca vector pentru multilingvism şi promovării solidarităţii şi cooperării între statele francofone.

În data de 21 martie 2011 elevii Colegiului Tehnic "PAUL DIMO" Galati au sărbătorit Ziua Internaţională a Francofoniei, îndrumați fiind de doamna profesoară Mirela Cristea.
Au avut loc următoarele activități:
  • "Simbolismul în literatura franceză" și "Iluminismul în pictură" - prezentări multimedia
  • Concurs - plecând de la cele mai reprezentative picturi ale lui Monet, elevii au dat cele mai sugestive titluri acestor lucrări
  • "Quiz de culture generale" - concours
  • "La France" - prezentare multimedia
  • "Le Champs Elysees" - Joe Dassin
Au participat elevi din clasele X A, X E, XI B insoțiți de doamnele profesoare Narcisa Moisii, Violeta Stanciu. Cristina Neculae, Anca User.

duminică, 20 martie 2011

Repetitie teatru


În fiecare luni, orele 15, repetiție teatru. Coordonator, doamna profesoară Camelia Gherbăluță. Actori: un grup de elevi din clasa a XI-a B.

Școala Verde - activitate luna februarie

Amenajarea colțului verde structurat pe 3 secţiuni:
- ”Delta Dunării, paradisul în pericol” – macheta cursului Dunării cu cele 10 ţări riverane, 4 capitale, principalele oraşe străbătute de Dunăre, faună, floră, dezastre ecologice.
- ”Pădurea, plămânul verde al planetei” – faună, floră, pericolele şi consecinţele defrişărilor masive.
- Energii neconvenţionale – surse de energie neconvenţională, economisirea energiei
- Picturi colective pe cele 3 teme.
- Curiozităţi de tipul “Ştiaţi că…”
Participanți: voluntari ai Școlii Verzi, elevi in clasele a XI-a B, a X-a A, A XII-A și a XII-a B. Coordonatori: doamnele profesoare Cătălina Ginghină, Anca Ușer, Angela Victoriu.