joi, 24 martie 2011

"Planul meu de carieră"

Lectie demonstrativă de dirigentie,
clasa a XII-a B, diriginte prof. Angela Victoriu

Probabil ca ați auzit de multe ori propoziția Do what you like, money will follow! (Fă ce îți place, banii vor veni de la sine!). Cum nu se poate mai adevarat! Dacă muncești cu plăcere ai șanse să fii cel mai bun și cei mai buni în general ajung în vârf. Deci șansele tale de a avansa în carieră sunt mai mari! Obosești mai greu! Ai mai multă energie! Ai mai multe satisfacții din munca pe care o faci.

Curaj! Dacă simți că ceea ce faci acum nu este foarte potrivit pentru tine, nu te lăsa influențat de cei din jur sau de condiții (de exemplu, un salariu bun) în a-ți schimba cariera. Un prim pas ar fi să lucrezi voluntar într-o organizație sau într-o firmă. Oricum a devenit ceva obișnuit sa ai două joburi în același timp.


Când ai dubii, țintește cât mai sus! Dacă nu știi ce să alegi începe cu ce este mai greu. Îți vei testa astfel forțele, te vei cunoaște. Și cine știe - poate chiar îți reușește! Si doar dacă se dovedește practic că nu poți să atingi primul target propus mulțumește-te cu mai puțin. În felul acesta nu te vei confrunta niciodată cu păreri de rău pentru lucrurile pe care nu le-ai încercat. Și nu uita! 

Fără un plan ești ca o corabie fără cârmă! Cea mai mică briză te poate duce către țărmuri pe care nu ți le dorești. Fără un plan solid chiar și un bun profesionist poate stagna și deveni candidat la eșec. Un plan bun te poate ajuta să treci și prin momentele dificile. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu