joi, 19 mai 2011

Spring Day 2011

         Spring Day, cea mai ampla activitate a elevilor din Galati a avut loc joi, 12 mai 2011, la sediul Centrului de Turism si Agrement pentru Tineri din Euroregiunea de Sud-Est – CE.T.A.T.E. La eveniment au participat 30 de licee din Galati care s-au pregatit fiecare cu prezentarea traditiilor, obiceiurilor, culturii si imnul unei tari, trasa la sorti in prealabil. Peste 300 de copii s-au straduit sa demonstreze ca sunt cei mai buni in echipa pe care o reprezentau prin costumele prezentate, mancarurile traditionale si poze reprezentative.
         Noi am reprezentat Romania. Ne-am intampinat oaspetii cu paine si sare, conform unui stravechi obicei romanesc. Am realizat o harta turistica a tarii noastre si o prezentare multimedia a obiectivelor turistice reprezentative pentru Romania. Apoi, am cantat cu mandrie imnul tarii si am prezentat un obicei vechi romanesc, Paparudele, invocand ploaia, care, culmea a si pornit dupa ce fetele au intonat "Ploaie, Doamne, ploaie...".  Munca, entuziasmul si, de ce nu, rabdarea noastra, au fost rasplatite cu o mentiune.

        Au participat elevi de la clasele IX B, IX E, IXG, X A, XI B, indrumati de profesori: Violeta Stanciu, Catalina Ginghina, Marcel Chirila, Anca User si psiholog Alina Galatanu. Am purtat costume populare romanesti care ne-au fost oferite cu generozitate de catre Centrul Cultural "Dunarea de Jos" Galati. Multumim tuturor pentru sprijinul acordat.

miercuri, 4 mai 2011

Săptămâna Globală de Acţiune 2 - 8 Mai 2011

MAREA Povestire

Este un drept! Fă-l să fie drept! Educaţie pentru fete şi femei!

LUAŢI PARTE LA „MAREA POVESTIRE”
Milioane de oameni din întreaga lume vor lua parte la „Marea Povestire”.
În România, sute de unităţi de învăţământ s-au alăturat ediţiei 2011 a Campaniei Globale pentru Educaţie. Pe durata Săptămânii Globale de Acţiune (2-8 mai 2011), elevi, cadre didactice şi membri ai comunităţilor locale
• dezbat probleme legate de educaţia pentru fete şi femei,
• citesc şi discută despre poveştile de viaţă ale unor fete şi femei pentru care educaţia a reprezentat cheia reuşitei în viaţă, dar şi mărturii ale unor fete şi femei al căror destin a fost marcat de lipsa accesului la educaţie,
• participă la Lecţia „Marea Povestire”,
• transmit factorilor de decizie mesajele şi opiniile lor cu privire la măsurile care trebuie luate pentru a asigura o educaţie de calitate pentru toţi copiii.

Suntem şi noi parte a acestei campanii. Astăzi am lansat proiectul, desfăşurând o primă activitate cu titlul: 
 A ÎNVĂŢA SAU A NU ÎNVĂŢA?...
ACEASTA-I ÎNTREBAREA...
Activitatea a fost coordonată de psiholog Alina Gălăţanu. Au participat elevi din clasele a XI-a B şi a XI-a C.

duminică, 1 mai 2011

Esti ... casa ta! - Activitate Școala verde, luna aprilie


Luna aprilie - luna curățeniei generale. Am participat cu toții la înfrumusețarea școlii noastre.