joi, 19 mai 2011

Spring Day 2011

         Spring Day, cea mai ampla activitate a elevilor din Galati a avut loc joi, 12 mai 2011, la sediul Centrului de Turism si Agrement pentru Tineri din Euroregiunea de Sud-Est – CE.T.A.T.E. La eveniment au participat 30 de licee din Galati care s-au pregatit fiecare cu prezentarea traditiilor, obiceiurilor, culturii si imnul unei tari, trasa la sorti in prealabil. Peste 300 de copii s-au straduit sa demonstreze ca sunt cei mai buni in echipa pe care o reprezentau prin costumele prezentate, mancarurile traditionale si poze reprezentative.
         Noi am reprezentat Romania. Ne-am intampinat oaspetii cu paine si sare, conform unui stravechi obicei romanesc. Am realizat o harta turistica a tarii noastre si o prezentare multimedia a obiectivelor turistice reprezentative pentru Romania. Apoi, am cantat cu mandrie imnul tarii si am prezentat un obicei vechi romanesc, Paparudele, invocand ploaia, care, culmea a si pornit dupa ce fetele au intonat "Ploaie, Doamne, ploaie...".  Munca, entuziasmul si, de ce nu, rabdarea noastra, au fost rasplatite cu o mentiune.

        Au participat elevi de la clasele IX B, IX E, IXG, X A, XI B, indrumati de profesori: Violeta Stanciu, Catalina Ginghina, Marcel Chirila, Anca User si psiholog Alina Galatanu. Am purtat costume populare romanesti care ne-au fost oferite cu generozitate de catre Centrul Cultural "Dunarea de Jos" Galati. Multumim tuturor pentru sprijinul acordat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu